В Міноборони назвали одну з умов, на яких закінчиться війна з РФ
В Міноборони назвали одну з умов, на яких закінчиться війна з РФ

В Міноборони назвали одну з умов, на яких закінчиться війна з РФ

Війна між Україною та РФ повинна завершитись перемовинами та відмовою країни-агресора від ядерної зброї. Про це заявив заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтерв'ю Tagesspiegel.

За його словами, всі війни у світі закінчуються переговорами, у зв'язку з чим війна з Росією не повинна стати винятком. Гаврилюк наголосив, що під час підписання будь-якого документа Росія повинна відмовитись від ядерної зброї. Війна завершиться поверненням усіх територій України, втім, необхідно створити механізм, який унеможливить повторний напад ворога.

- Будуть підписані угоди - з одного боку коаліцією держав, які підтримують Україну, та Росією з іншого боку. І цей документ має містити пункт про відмову Росії від ядерної зброї, тому що ця держава - загроза миру,  - зазначив заступник міністра оборони.

  • Росіяни знову замінували окуповану ними Запорізьку атомну електростанцію. Міни виявили по периметру ЗАЕС, у буферній зоні між внутрішньою та зовнішньою огорожею об'єкта. 
  • Володимир Зеленський заявив, що після перемоги України у війні переговори з Росією неминучі. Країни матимуть дипломатично зафіксувати домовленості. Але для цього Росія має виконати кроки розробленої українською владою "Формули миру". 
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader