Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»
Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Понад 2,2 млн пацієнтів скористалися програмою реімбурсації “Доступні ліки” у 2023 році.

Про це повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

Торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки» - Фото 1

"Найбільше пацієнтів отримали ліки за такими напрямами: серцево-судинні захворювання — 1 543 915 пацієнтів; профілактика інфарктів та інсультів — 916 275 пацієнтів; цукровий діабет II типу — 524 147 пацієнтів; хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів — 216 399 пацієнтів; діабет (інсулінозалежний) — 192 165 пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Також, як додали в НСЗУ, у 2023 році у програму було включено імуносупресивні препарати для людей у післятрансплантаційному періоді, знеболювальні для паліативних хворих та вперше тест-смужки для людей з діабетом І типу.

Знайти найближчу аптеку, яка відпускає ліки за програмою реімбурсації можна на сайті НСЗУ в розділі “Е-дані” / “Аналітичні панелі (дашборди)” / “Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом”. У фільтрах зліва треба обрати область, населений пункт і напрям програми. Або можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Як повідомлялося, Національна служба здоровʼя адмініструє програму "Доступні ліки" з 2019 року. У 2024 році планується розширення переліку програми за напрямом розлади психіки та поведінки. В Програмі медичних гарантій на 2024 рік на програму "Доступні ліки" передбачено 5,2 млрд грн.

Джерело матеріала
loader
loader