За два роки в медзакладах Івано-Франківська реабілітацію пройшли понад 2700 військових
За два роки в медзакладах Івано-Франківська реабілітацію пройшли понад 2700 військових

За два роки в медзакладах Івано-Франківська реабілітацію пройшли понад 2700 військових

В івано-франківських медичних закладах від початку війни реабілітацію пройшли 2729 військових, з них 600 - були поранені.

Про це в Івано-Франківську під час брифінгу повідомив заступник Івано-Франківського міського голови Олександр Левицький, передає Укрінформ.

«Упродовж 2022-2023 років, від часу повномасштабного вторгнення, 2729 військовослужбовців, з них 600 поранених, отримали допомогу в контексті медичної реабілітації в закладах охорони здоров’я міста», - зазначив Левицький.

Він зауважив, що торік у медзакладах міста проліковані 1915 військових. «У тому числі 514 оперативних втручань були проведені пацієнтам з пораненнями, травмами», - зауважив Левицький.

За його словами, послуги медичної реабілітації для військових в Івано-Франківській громаді надають три комунальні заклади - МКЛ №1, ЦМКЛ та Центр первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги.

Також від початку 2024 року до переліку цих закладів увійшов Перший добровольчий хірургічний шпиталь «Брасс». «У нас немає сумнівів щодо їх роботи, в тому числі хірургічної і операційної діяльності… Ми маємо довіру і досвід, підтверджений часом співпраці», - зауважив Левицький.

Раніше Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків повідомив про те, що місто взяло під свою опіку Перший добровольчий хірургічний шпиталь «Брасс». Йдеться про фінансову підтримку колективу шпиталю.

Перший в Україні Добровольчий хірургічний шпиталь «Брасс» створений в Івано-Франківську в перші дні повномасштабної російсько-української війни. Мета ініціативи - безкоштовно надавати допомогу військовослужбовцям та внутрішньо переміщеним особам, які зазнали поранень, травмувань і потребують медичної допомоги.

З початку повномасштабної війни в Україні у цьому шпиталі 5426 людей отримали безкоштовну медичну та психологічну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, у Мукачеві побудували сучасний реабілітаційний центр для військових, заклад зможе приймати до 70 пацієнтів за добу.

Фото: Перший добровольчий хірургічний шпиталь / Фейсбук

Теги за темою
Івано-Франківськ
Джерело матеріала
loader
loader