Законопроект Зеленського про множинне громадянство вже у Верховній Раді
Законопроект Зеленського про множинне громадянство вже у Верховній Раді

Законопроект Зеленського про множинне громадянство вже у Верховній Раді

Увечері 22 січня на сайті Верховної Ради з'явилася картка законопроекту про запровадження в Україні множинного громадянства, як і обіцяв президент Володимир Зеленський. Документ визначено ним як невідкладний, йдеться на порталі парламенту.

За словами Зеленського, новий закон дозволить мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам з різних країн світу, окрім Росії. Крім того, право на український паспорт отримають іноземні добровольці, які воюють проти Росії у лавах ЗСУ, додав український лідер.

З ухваленням цього законопроекту громадянство України зможуть отримати всі, хто в різні роки "вимушено покинули рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки". Також Зеленський зазначив, що українське громадянство отримають іноземні добровольці, які стали на захист України.

  • Вранці 22 січня президент України заявив про підписання указу "Про історично населені українцями території Російської Федерації". Вдень на сайті Офісу президента з'явився текст документа та пояснення до нього.
  • Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на Світовому конгресі українців, заявив, що "множинне громадянство в Україні має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження та розвиток всесвітньої української спільноти".
Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader