Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує
Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

Замість звичних салатів та борщу збуряка можна приготувати дуже оригінальну та смачну закуску. Овоч залишиться корисним, тому що його потрібно запекти в духовці. Чудовим доповненням буде соус з фети. 

Ідея приготування смачної закуски із червоним буряком опублікована на сторінці нутриціологині Христини Недоступ (nedostup.nutritionist) в Instagram. В складі страви лише корисні інгредієнти. 

Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

Інгредієнти:

  • 3-4 маленькі або 2 великі червоні буряки
  • 200 г фети
  • 1-2 столові ложки йогурту
  • тим’ян
  • апельсин або лимон
  • грецькі горіхи
  • сіль, перець
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

1. Очистити червоний буряк, нарізати на кубики.

2. Розподілити на деко, додати трохи оливкової олії та сіль/перець.

Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

3. Запікати за температури 200 градусів близько 20 хвилин, дати охолонути.

4. У блендері змішати фету, йогурт, тим’ян, трохи соку апельсина, сіль і перець.

5. Додати йогурту стільки, щоб отримати потрібну консистенцію. На тарілці розподілити соус, додати запечений червоний буряк.

6. Посипати подрібненими горіхами, трохи чилі та кропом.

Що приготувати з буряка, крім борщу та салатів: смак страви вас приємно здивує

7. Подавати з багетом або хлібом.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Хрін з буряком
  • Закуска з буряком та оселедцем
  • Тонка піца з буряком
Джерело матеріала
loader