Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом
Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом

Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом

Баба-шарпанина: смачний рибний пиріг за забутим старовинним рецептом.

У часи гетьмана Івана Мазепи дуже популярною була страва баба-шарпанина.

Це старовинний пиріг, який готується з будь-якої риби (щука, судак, плотва) і заливного тіста.

Готується цей пиріг дуже просто.

Як приготувати бабу-шарпанину з судака, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на “Автентичну Україну”.

Що вам знадобиться: Судак (або інша прісноводна риба) – 1 кг Пшеничне борошно – 1 склянка Олія – 2,5 ст.

ложки Цибуля – 2 шт.

Рибний бульйон – пів склянки Сіль, перець – до свого смаку.

Як готувати бабу-шарпанину.

Рибу потрібно почистити, промити, залити водою.

У бульйон можна додати моркву та цибулину, зелень – для кращого смаку риби.

Додати солі, довести до кипіння і варити ще 30 хвилин.

Потім вийняти рибу з бульйону, дати охолонути, відділити від кісток і пошарпати на шматки.

Цибулю порізати на дрібні кубики та підсмажити на вогні.

У рибний бульйон додати борошно та вимішати тісто.

По консистенції воно має бути як рідка каша.

У тісто додаємо цибулю з олією та ще раз все вимішуємо.

Подрібнену рибу викладаємо на змащену маслом сковорідку, а зверху заливаємо все тістом.

Додайте перцю та поставте у духовку.

Запікати потрібно 40 хвилин при 180 градусах.

Подавати до столу гарячим.

Раніше ми писали про те, як приготувати легку та дієтичну шаурму.

А ще розповідали рецепт найпростішої та найсмачнішої корейської моркви.

Джерело матеріала
loader
loader