В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу і вірус грипу: в МОЗ закликали вакцинуватись
В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу і вірус грипу: в МОЗ закликали вакцинуватись

В Україні циркулює 17 штамів коронавірусу і вірус грипу: в МОЗ закликали вакцинуватись

За даними Мінохорони здоров'я, наразі в Україні присутні всі 17 відомих штамів Covid-19. В тому числі є в Україні і випадки захворювання від нового штаму "Дженні".

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він закликав не вірити у фейки про "хворобу Х", а зробити щеплення проти реального коронавірусу.

"Якщо ми подивимось, що у нас по захворюваності, то бачимо зростання до кінця січня кількості випадків захворювання на коронавірус. Але ми бачимо і зростання кількості випадків захворювань на грип, що не характерно для попередніх епідсезонів", – сказав Ляшко.

За словами міністра, з жовтня минулого року на грип перехворіло практично 2,5 млн людей, і, на жаль, є летальні випадки. Проте у міністерстві прогнозують другий пік захворюваності на грип та ГРВІ вже на лютий.

Ляшко уточнив, що вакцина проти "корони" у меедзакладах є, лише треба звернутися до свого сімейного лікаря. 

Як повідомляв OBOZ.UA, в Іспанії в період різдвяних свят різко збільшилася кількість випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19, а також грип. Через це кілька регіонів країни оголосили про поновлення деяких карантинних правил.

А на Всесвітньому економічному форумі в Давосі обговорили нову можливу пандемію "хвороби X". Це гіпотетична назва невідомого патогену, здатного викликати епідемію чи пандемію.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти Obozrevatel гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики  хвороб та  визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader