Немає нічого приємнішого, ніж чашка ароматної та гарячої кави після пробудження. Цей популярний напій для багатьох став справжнім ритуалом, з якого починається кожен день. Втім, регулярне споживання кави може завдати серйозної шкоди організму, пише Medpravda.
Вчені провели масштабне дослідження, в якому задіяно 360 тисяч добровольців. Метою було виявити, як споживання кави може впливати на 22 типи раку.
Після вивчення ДНК учасників експерименту було зроблено висновок, що люди, які мають генетичну схильність до кави, були схильні до розвитку раку стравоходу втричі більше, ніж інші добровольці.
При цьому вчені виявили важливий нюанс – розвиток страшної хвороби було спровоковано не самою кавою. Вся річ у температурі напою. Так, люди, які вживали гарячу каву, ушкоджували стравохід, а запалення у ньому вже ставали причиною розвитку злоякісних новоутворень.
Зазначається, що небезпечною для вживання вважається кава, температура якої перевищує 60°C. Отже, рекомендується почекати поки напій охолоне, щоб не наражати свій організм на смертельну небезпеку. У випадку з іншими гарячими напоями теж слід дотримуватися цього правила.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, руйнує організм швидше, ніж алкоголь: експерти розповіли, яку отруту багато хто п'є щодня.