Термальна вода: що це та для чого вона потрібна
Термальна вода: що це та для чого вона потрібна

Термальна вода: що це та для чого вона потрібна

Взимку шкіра досить часто страждає від різних несприятливих зовнішніх чинників та зневоднюється. Це може призвести до її сухості, лущення та передчасної появи зморшок. Зволожити, освіжити та наситити шкіру можна за допомогою спеціальної термальної води. Що таке термальна вода, якою вона буває та як правильно нею користуватися — розповідаємо в цьому матеріалі.

Що таке термальна вода

Термальна вода — це рідина, яка добувається з гарячих джерел, що знаходяться на глибині до 5 км під землею. Там вона проходить декілька шарів магми, завдяки чому збагачується цінними мікроелементами та солями. Термальна вода має такі властивості:

  • підтримує здоров’я шкіри;
  • робить шкіру м’якою;
  • допомагає в боротьбі з ознаками старіння;
  • вирівнює тон шкіри;
  • насичує дерму киснем.

В залежності від мінералізації термальна вода буває ізотонічною та гіпертонічною. Ізотонічні засоби містять у своєму складі не більше 1 грама мінеральних солей на літр. Така вода підходить людям, у яких чутлива, проблемна шкіра.

Натомість гіпертонічна термальна вода має значно більше мінералів. Завдяки цьому її рекомендують використовувати людям з жирною, щільною шкірою. Гіпертонічні засоби ефективно знімають набряклості.

Також термальна вода може мати у своєму складі різні види солей. Більшість засобів є бікарбонатно-натрієвими та сульфатно-бікарбонатними, однак продаються також води з вмістом селену, кальцію та калію.

У яких випадках може знадобитися термальна вода

Термальну воду часто рекомендують використовувати взимку та в міжсезоння, коли в сухих приміщеннях шкіра може зневоднюватися. Також така дерматокосметика стане в пригоді для:

  • додаткового зволоження — для цього слід нанести термальну воду на шкіру перед застосуванням зволожувального крему або маски;
  • відновлення свіжості — за допомогою термальною води можна швидко та легко освіжитись у літній спекотний день, під час тренування чи після косметичних процедур (пілінгу, чищення, ін'єкцій);
  • подовження стійкості макіяжу — якщо нанести засіб на готовий макіяж, можна зробити його стійкішим та надійнішим.

З термальною водою догляд за шкірою буде безпечним та ефективним. Вона може використовуватися як самостійно, так і в поєднанні з іншими дерматокосметичними засобами. Великий вибір різноманітних термальних вод пропонує компанія La Roche-Posay.

Джерело матеріала
loader
loader