При нестачі певних вітамінів людина може впадати в депресію, ставати дратівливою, нервовою.
Зазначають, що за чітку роботу нервової системи відповідає цілий ряд вітамінів та мікроелементів, їх недолік може призвести до стресу, станів близьких до депресії, нервозності.
При дефіцит магнію знижується концентрація уваги, виникає дратівливість. Продукти, що містять магній, це горіхи та насіння, бобові - квасоля, сочевиця, арахіс; молоко, йогурт, зелень, чорний шоколад та мінеральна вода.
Брак вітамінів групи В позначається на настрої. Найбільше цих вітамінів у дріжджах, бобових, нирках, печінці, хлібі грубого помолу, яєчному жовтку, яловичині, а також баранині.
Калій у великій кількості міститься у бананах та картоплі. Про дефіцит цього вітаміну підкажуть тривожність та перепади настрою.
Ризик появи депресії здатні запобігти жирним кислотам омега-3. Найшвидший і найдоступніший спосіб отримання цього елемента – риб'ячий жир. Зокрема, Омега-3 відповідає за покращення роботи мозку та нервової системи. Також, вживаючи жирні кислоти, можна підвищити концентрацію уваги, покращити пам'ять і швидкість мислення, знизити рівень стресу, депресії та зробити сон якіснішим.
Раніше ми повідомляли, навіщо потрібно починати день саме з яблук і коли їх є для найкращого ефекту, дивовижне дослідження.