Вчені довели, що алкоголь та шкідлива їжа на 40% підвищують ризик смерті від раку кишківника
Вчені довели, що алкоголь та шкідлива їжа на 40% підвищують ризик смерті від раку кишківника

Вчені довели, що алкоголь та шкідлива їжа на 40% підвищують ризик смерті від раку кишківника

Нове дослідження італійських науковців показало, що нездоровий спосіб життя, зокрема харчування шкідливою їжею та вживання алкоголю, на 40% прискорює ризик смерті від раку кишківника.

Вражає молодих

Рак кишківника є одним з найбільш поширених типів онкологічних захворювань органів травної системи. Згідно з результатами дослідження, на ранніх стадіях хвороба має більш агресивний характер та менші шанси на виживання у молодих пацієнтів порівняно з людьми старшого віку.

Італійські дослідники прогнозують, що цього року смертність у Великій Британії може зрости на 26% відсотків серед чоловіків і на 39 % серед жінок віком від 25 до 49 років порівняно з 2018 роком.

Зараз дивляться

Основні фактори ризику – нездоровий спосіб життя, неправильне харчування, зокрема присутність у раціоні чималої кількості червоного м’яса та оброблених продуктів, недостатня фізична активність, надмірна вага, куріння, вживання алкоголю.

— Однак країни, де споживання алкоголю скоротилося, наприклад, Франція та Італія, не зазнали помітного зростання смертності від цього раку, — каже професор з Міланського університету.

Симптоми, на які варто звернути увагу

Якщо людина відчуває біль і здуття живота, сильну втому без поважних причин, різко втрачає вагу медики радять звернутися за консультацією до лікаря.

Рання діагностика та регулярні скринінгові тести, такі як колоноскопія, можуть значно знизити ризик розвитку раку товстої кишки, а також допомогти вчасно виявити хворобу та збільшити шанси на успішне лікування та виживання.

Джерело:

Теги за темою
Великобританія смерть Італія
Джерело матеріала