Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником

Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником.

Найдавніша козацька закуска – це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва.

Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз – ніколи вже не забуде.

А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті.

А ще така страва – відмінна страва з антивірусними властивостями.

Як приготувати мелене сало з часником, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на “Карпатські шкварки”.

Що вам знадобиться:.

Сало – 500 г.

Петрушка – 1 пучок.

Часник – 1 головка.

Перець горошком – 30 шт.

Перець духмяний – 20 шт.

Лавровий листок – 1 шт.

Сіль – 1 ч.

Як готувати мелене сало з часником.

Зріжте з сала шкірку та наріжте на шматочки, які зручно буде класти у м’ясорубку.

Розділіть голівку часнику та очистіть кожен зубчик від шкірки.

Якщо використовуєте зелень - помийте та обсушіть її, відріжте стебла.

Підготуйте м’ясорубку з дрібним ситом та велику миску для фаршу.

Якщо у вас немає м’ясорубки, то можна скористатися блендером.

Почніть молоти інгредієнти.

Додавайте у м’ясорубку спочатку шматочок сала, потім зубчик часнику, потім зелень, потім шматок лаврового листа.

Повторіть ще раз і ще раз.

Додайте спеції горошком.

Можна використовувати одразу мелений перець.

Дуже ретельно вимішайте масу, шоб вона стала однорідною.

Перекладіть намазку у скляну банку з щільною кришкою.

Зберігайте у холодильнику.

Намастіть салом домашній хліб та скуштуйте.

Раніше ми писали про те, як зробити справжні кримські янтики.

А ще розповідали про те, як робити пиріг баба-шарпанина.

Джерело матеріала
loader
loader