/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F7889dc8db7d47c2950a481c1773ad232.jpg)
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником
Справжня козацька страва: як приготувати мелене сало з часником.
Найдавніша козацька закуска – це ситна, поживна, неперевершено смачна та корисна страва.
Вона найбільше смакує з чорним хлібом і той, хто спробує її хоч раз – ніколи вже не забуде.
А в наш час така закуска може бути не тільки смачним перекусом, а й підживить сили у дорозі й в укритті.
А ще така страва – відмінна страва з антивірусними властивостями.
Як приготувати мелене сало з часником, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на “Карпатські шкварки”.
Що вам знадобиться:.
Сало – 500 г.
Петрушка – 1 пучок.
Часник – 1 головка.
Перець горошком – 30 шт.
Перець духмяний – 20 шт.
Лавровий листок – 1 шт.
Сіль – 1 ч.
Як готувати мелене сало з часником.
Зріжте з сала шкірку та наріжте на шматочки, які зручно буде класти у м’ясорубку.
Розділіть голівку часнику та очистіть кожен зубчик від шкірки.
Якщо використовуєте зелень - помийте та обсушіть її, відріжте стебла.
Підготуйте м’ясорубку з дрібним ситом та велику миску для фаршу.
Якщо у вас немає м’ясорубки, то можна скористатися блендером.
Почніть молоти інгредієнти.
Додавайте у м’ясорубку спочатку шматочок сала, потім зубчик часнику, потім зелень, потім шматок лаврового листа.
Повторіть ще раз і ще раз.
Додайте спеції горошком.
Можна використовувати одразу мелений перець.
Дуже ретельно вимішайте масу, шоб вона стала однорідною.
Перекладіть намазку у скляну банку з щільною кришкою.
Зберігайте у холодильнику.
Намастіть салом домашній хліб та скуштуйте.
Раніше ми писали про те, як зробити справжні кримські янтики.
А ще розповідали про те, як робити пиріг баба-шарпанина.

