/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F1b19986244b0454c5180bbb5c16b8534.jpg)
Контабас: покроковий рецепт старовинного українського напою
У французів коньяк, арманьяк та кальвадос. А як щодо нас, українців? Ми також маємо винятковий алкогольний напій – контабас.
Це чудова міцна настоянка на смородинових бруньках, яка заслуговує на увагу самого вибагливого поціновувача!
Зазвичай контабас не легко знайти у продажу, а приготувати його вдома – справа неймовірно проста.
Зараз дивляться
Рецепт старовинного українського напою контабас – читайте нижче.
Як зробити контабас в домашніх умовах
Не забувайте, контабас з часом стає тільки витонченішим та досконалішим, тому варто приховати пляшечку десь на рік, а то й на два.
Інгредієнти:
- горілка якісна (не менше 50°) – 1,3 л
- бруньки смородини – 1 л банка
Додатково:
- скляні пляшки з широким горлечком, марля, корки
Приготування:
- Отже, беремо горілку, скляні пляшки та марлю.
- Бруньки перед приготування промивати не треба.
- Заповнюємо пляшки на половину бруньками смородини.
- Тепер вливаємо горілку і накриваємо горлечка щільно марлею.
- Залишаємо напій настоюватися за кімнатної температури не менше ніж на 5 тижнів.
- Потім контабас проціджуємо через декілька шарів марлі, переливаємо у чисті скляні пляшки та закорковуємо.
- Зберігаємо напій у темному, бажано прохолодному місці.
Контабас – це не просто напій, це традиція та смак, злиті в єдине творіння. Спробуйте приготувати його власноруч! Вживайте помірно.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

