Минулого тижня: у МОЗ повідомили, що жертвами Covid-19 і грипу стали 42 українці
Минулого тижня: у МОЗ повідомили, що жертвами Covid-19 і грипу стали 42 українці

Минулого тижня: у МОЗ повідомили, що жертвами Covid-19 і грипу стали 42 українці

Як повідомив головний державний санітарний лікар , із 22 до 28 січня в Україні зафіксовано 34 летальні випадки серед хворих на коронавірусну інфекцію та вісім – серед хворих на грип. Усі померлі не мали профілактичних щеплень ні проти грипу, ні проти Covid-19.

Статистика ГРВІ, грипу та Covid-19

Повідомляється також, що минулого тижня на ГРВІ, грип та Covid-19 захворіло 185 402 українці, з них 96 120 – діти до 17 років. Діагноз Covid-19 встановлено протягом тижня 3 492 пацієнтам. До лікарень госпіталізовано 6 120 осіб, із них 2 607 – діти.

Зараз дивляться

Перевищення епідемічного порогу

За даними щотижневого моніторингу, станом на 31 січня зареєстровано високий рівень перевищення епідемічного порога в Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

У п’яти областях – Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській – середній рівень. В інших регіонах – неепідемічний рівень.

За словами Ігоря Кузіна, Україна перебуває в середині епідемічного сезону з грипу та ГРВІ. Через циркуляцію вірусів грипу в 22 регіонах країни спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ, зокрема серед дітей.

Як починаються грип і Covid-19

За симптомами грип починається раптово з різкого підйому температури, а респіраторні симптоми, кашель, утруднене дихання, біль у горлі, додаються з часом.

У той час як Covid-19 починається, навпаки, з респіраторних симптомів. За першими ознаками захворювання важливо якнайшвидше звернутися до лікаря, щоб розпочати ефективне лікування та уникнути ускладнень хвороби, зазначив Ігор Кузін.

Теги за темою
Коронавірус смерть Статистика
Джерело матеріала
loader
loader