Булгур – дуже корисна та поживна крупа, яка вносить різноманітність у харчування. Варто зазначити, що у 100 г крупи міститься 12 г білка, близько 2 г жирів, 63 г вуглеводів та 12 г клітковини, її калорійність – 340 ккал. У 100 г приготовленої з булгуру каші кількість всіх зазначених інгредієнтів приблизно в 3 рази менша.
Дієтологиня Світлана Фус розповіла у Instagram із чим найкраще їсти булгур, щоб він був корисним.
"Корисно до булгуру додавати ягоди, фрукти або зелень, щоб покращити смак страви і наситити вітамінами. Традиційна страва з булгуру — салат "Табуле", холодна варена крупа із зеленню та свіжими овочами, заправлена лимонним соком та оливковою олією", – зазначила Фус.
Фахівчиня додала, що одна з переваг приготування страв з булгуру – навіть при тривалому варінні він не розварюється до кашоподібного стану та не втрачає форми, як, наприклад, рис чи перловка.
"Нагадаю, що булгур, як і інші каші, це насамперед вуглеводи. Ви часто чуєте, що вуглеводи краще їсти вранці і вдень, щоб запастися енергією для фізичної та розумової роботи і, найголовніше, не є ввечері, щоб не набирати вагу. Це лише частково вірно. Я б радила з вечірнього прийому їжі прибрати в першу чергу прості вуглеводи – солодкі фрукти та овочі, сухофрукти, мед, солодощі.Саме їх потрібно вживати в першій половині дня. А ось кашу з булгуру з'їсти на вечерю можна!", – підсумувала експертка.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат "Табулі" з булгуром
- Плов із булгура
- Плов з булгуром та буряком