Каші здебільшого мають позитивні властивості та рекомендуються до вживання. Однак деякі крупи, особливо при зловживанні, можуть спричинити проблеми зі здоров'ям. Про це пише портал ua-novosti.
Крупи – доступний і корисний продукт, який до того ж не вибагливий у приготуванні. Для багатьох людей каші складають відчутну частину раціону, але, на жаль, не всі їх можна їсти щодня.
Нове дослідження показало, що регулярне вживання білого рису здатне підвищити ризик розвитку тяжкого захворювання – діабету другого типу.
Нове дослідження, в якому брали участь понад мільйон людей, показало, що люди, які регулярно вживають білий рис, більше схильні до розвитку діабету другого типу.
На підставі отриманих даних вчені радять скоротити споживання білого рису та додати до раціону бобові та злаки, а також молочні продукти.
Фахівці зазначають, що ризик розвитку діабету можна скоротити, якщо додавати в їжу більше фруктів, овочів, а також звести до мінімуму вживання продуктів із високим вмістом цукру, солі та жиру.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця популярна крупа зробить імунітет непробивним: їжте кілька разів на тиждень і хвороби не візьмуть.