"Що ти несеш?" Українська акторка звернулася до артиста Ярмольника, який виріс у Львові, але підтримав вторгнення в Україну
"Що ти несеш?" Українська акторка звернулася до артиста Ярмольника, який виріс у Львові, але підтримав вторгнення в Україну

"Що ти несеш?" Українська акторка звернулася до артиста Ярмольника, який виріс у Львові, але підтримав вторгнення в Україну

Популярна українська акторка та телеведуча Даша Трегубова зізналася, як ставиться до російських колег, які підтримують агресивну політику Володимира Путіна по відношенню до України. Мова зайшла про Леоніда Ярмольника, який виріс у Львові та Ірину Горбачову, яка народилася та росла в Маріуполі.

На думку Трегубової, ці артисти "літали десь по орбіті, а потім стрибнули у чорну діру, яка їх засмоктала". Про це вона розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA.

Акторка згадала, що росіяни приїжджали в Україну на зйомки аж до лютого 2022 року, однак додала, що артисти з РФ, яких вона знає особисто, переважно "виявилися адекватними".

"А дивлюся на інших… Мене дуже, скажімо, дивує Леонід Ярмольник. Що ти несеш? Навіщо це робиш? – продовжує акторка. – Або Ірина Горбачова, яка родом з Маріуполя. Взяти, припустімо, фігуристку Навку (дружину прессекретаря Путіна Пєскова. – Ред.), яка народилася та виросла в Дніпрі – це питання мільярдів. А за що воює Горбачова? Для мене це війна минулого з майбутнім. Хіба не зрозуміло? В мене таке враження, що ці артисти літали десь по орбіті, а потім стрибнули у чорну діру. Вона їх засмоктала – і все".

Водночас до тих акторів, які мали українське коріння, працювали в Росії, однак з вторгненням залишили РФ, Трегубова ставиться схвально: "Ті, хто повернувся, молодці. Я дуже люблю Катю Кузнецову. Вважаю, що вона суперакторка. До Любави Грешнової теж ставлюся чудово – ми знайомі. А ті, хто не повернувся, зробили велику помилку. Не люблю негативно відгукуватися про людей, але мушу визнати: така поведінка – це дуже дивно. Як може спасти на думку ідея залишатися в країні, яку щодня затягує в морок? Кожен, хто читає новини, прекрасно розуміє, що там відбувається".

На запитання, чи справді російські артисти вірять в ту маячню про війну в Україні, яку виголошують публічно, Трегубова каже: "Думаю, що там є кілька ненормальних, які вірять. З боку інших – лише вигода. І страх".

"Що ти несеш?" Українська акторка звернулася до артиста Ярмольника, який виріс у Львові, але підтримав вторгнення в Україну

Нагадаємо, що російський актор Леонід Ярмольник, який виріс у Львові, тиждень тому в інтерв'ю ТАРС публічно підтримав російське вторгнення в Україну: "Все, що відбувається, відбувається за правильними законами для того, щоб відстояти свій суверенітет, свої принципи, зберегти світ. Просто не діяти в цій ситуації не можна… Я вважаю, що ми на тому боці, який бореться за перемогу світла". Тим часом, у червні 2023 року в іншому інтерв'ю актор висловлював надію, що військові дії в Україні закінчаться якнайшвидше, тому що "не може назвати своє життя нормальним", поки вони продовжуються.

Така заява викликала здивування у багатьох товаришів Ярмольника. "Леонід Ярмольник, уродженець зруйнованої Путіним країни, який прожив велику частину життя у місті Львові, упевнений, що Путін та Росія на боці світла. Усі його друзі поїхали з країни, бо всі вони з іншого боку світла", – написала на своїй сторінці у Facebook журналістка Ксенія Ларіна.

"І де тепер Ярмольник, а де Путін – вже зовсім невиразно. Все у крові", – додав публіцист Віктор Шендерович. А тренер ФІДЕ Ігор Бродський нагадав Ярмольнику про українське коріння: "Леонід Ісаакович Ярмольник дитинство та юність частково провів у Житомирській області, звідки родом його батько. У дев'яності прийняв на якийсь час громадянство України, щоб зберегти сімейну квартиру у Львові".

Акторка Ірина Горбачова, яка народилася і жила в Маріуполі, а також була дружиною соліста гурту Quest Pistols Антона Савлепова, в січні теж підтримала російську агресію по відношенню до України. Артистка заявила, що вона "частина своєї країни, частина своєї держави та будь-якого процесу, який відбувається у її країні". Через це, як зізналася ура-патріотка, від неї відвернулося 95% її друзів.

Повне інтерв’ю з акторкою Дашою Трегубовою читайте тут.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader