Ідеальний зимовий десерт із мандаринами: фіналіст "Мастер Шеф" дав простий і цікавий рецепт
Ідеальний зимовий десерт із мандаринами: фіналіст "Мастер Шеф" дав простий і цікавий рецепт

Ідеальний зимовий десерт із мандаринами: фіналіст "Мастер Шеф" дав простий і цікавий рецепт

Цього разу на своїй сторінці в Instagram фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати легкий і смачний меренговий рулет із мандаринами.

Для приготування меренги "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:

  • яєчні білки - 190 г
  • лимонний сік - 10 г
  • сіль - 2 г
  • цукор - 250 г
  • крохмаль кукурудзяний - 25 г

Для крему:

  • крем-сир - 150 г
  • вершки жирні - 100 г
  • цукрова пудра - 20 г
  • ванільний цукор - 10 г

Також нам знадобляться 300 г мандаринів, але їх можна замінити на будь-які інші фрукти чи ягоди.

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько поєднує білки з лимонним соком і сіллю та збиває цю суміш на малій швидкості до утворення піни.

Далі в два-три підходи додаємо цукор, трохи збільшуємо швидкість та збиваємо до густих стійких піків. У кінці додаємо крохмаль і на малій швидкості перемішуємо, щоб він рівномірно розійшовся по всій масі меренги.

"Викладаємо на силіконовий килимок чи пергамент і відправляємо в розігріту духовку на 130 градусів. Випікаємо в режимі верх-низ з вентилятором 30-35 хв. Після дістаємо і даємо охолонути", – пояснює "Мастер Шеф" Микола Люлько.

Для приготування крему просто збиваємо крем-сир із вершками, цукровою пудрою та ванільним цукром.

Змащуємо кремом той бік меренги, який лежав на пергаменті, рівномірно розкладаємо дольки мандаринів і закручуємо рулет.

"Мастер Шеф" Микола Люлько радить перед подачею поставити меренговий рулет на декілька годин у холодильник.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader