Байден звернувся до Конгресу США і закликав проголосувати за новий пакет допомоги для України. Відео
Байден звернувся до Конгресу США і закликав проголосувати за новий пакет допомоги для України. Відео

Байден звернувся до Конгресу США і закликав проголосувати за новий пакет допомоги для України. Відео

Президент Сполучених Штатів Джозеф Байден вкотре звернувся до Конгресу США з вимогою проголосувати за законопроєкт щодо додаткового фінансування потреб національної безпеки. Нагадаємо, що у числі головних пунктів цього проєкту закону фігурують кошти на термінову долпомогу для України та Ізраїля.

Американський лідер закликав Конгрес "негайно ухвалити" законопроєкт саме через терміновість воєнної допомоги. У своїй промові Байден згадав про свого попередника Дональда Трампа а також про російського диктатора Володимира Путіна.

"Закликаю Конгрес негайно відправити на мій стіл для підпису ухвалений законопроект. Його підтримка – це протидія Путіну. Не підтримати цей законопроект означає допомогти Путіну. Кожен місяць затримок означає, що в Україні стає менше артилерії, менше можливостей захиститися від російського напад", – зауважив президент США.

На думку Байдена, ухвалення американської допомоги Україні та Ізраїлю гальмується, "вочевидь, через Дональда Трампа". Тому американський лідер запитав: "Кому служать республіканці? – Трампу чи американському народу?"

За словами президента США, надана підтримка України ніколи не забудеться ані українцями, ані американцями.

Сенат США може проголосувати за законопроєкт з допомогою Україні 7 лютого. У цьому законопроєкті, зокрема, передбачається виділення Україні допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів.

Як повідомляв OBOZ.UA, американці вже представили новий компромісний законопроект по допозі Україні. І хоча допомога в ньому допомога нам зменшилась на 4 млрд доларів, прийняття цього пакету було б дуже позитивною новиною для України.

А чому за недостатню допомогу Україні від США треба дорікати виключно демократам, читайте тут.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader