/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F4e217ebfff7973fb16f247e78e929bd0.jpg)
Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні
Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні.
Гуцульська страва буришник – це картопля, кукурудзяна крупа та бринза.
Всі три продукти для цієї автентичної страви – база карпатської кухні.
Щоб страва вдалася, кукурудзяна крупа має бути дрібного помелу, а бринзу – суху.
Що вам знадобиться:.
Варена картопля – 1 кг.
Кукурудзяна крупа – 70 г.
Борошно пшеничне – 15 г.
Яйця курячі – 2 шт.
Масло вершкове 73% – 100 г.
Бринза – 100 г.
Сіль – до свого смаку.
Як приготувати буришник.
Картоплю відваріть у кожушках й повністю охолодіть.
Потім почистіть, натріть на тертці середнього розміру та змішайте з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном та яйцями.
Перемішайте до однорідної маси.
Форму змастіть маслом.
Викладіть картопляну масу.
Розрівняйте, виделкою зробіть смужки на поверхні буришника.
Запікайте в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів, до рум’яної скоринки.
Розтопіть вершкове масло, покришіть у нього бринзу.
Гарячий буришник поріжте на шматочки.
Їсти його треба руками, занурюючи у вершково-бринзову масу.
Ще буришник часто подають до основної першої страви, а пиріг – замість хліба.
Також можна використовувати його як гарнір.
Раніше ми писали про те, як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом.
А ще розповідали про те, як готувати старовинну страву штурханці.

