Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні
Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні

Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні

Готуємо карпатський буришник за стародавнім рецептом: справляться навіть новачки на кухні.

Гуцульська страва буришник – це картопля, кукурудзяна крупа та бринза.

Всі три продукти для цієї автентичної страви – база карпатської кухні.

Щоб страва вдалася, кукурудзяна крупа має бути дрібного помелу, а бринзу – суху.

Що вам знадобиться:.

Варена картопля – 1 кг.

Кукурудзяна крупа – 70 г.

Борошно пшеничне – 15 г.

Яйця курячі – 2 шт.

Масло вершкове 73% – 100 г.

Бринза – 100 г.

Сіль – до свого смаку.

Як приготувати буришник.

Картоплю відваріть у кожушках й повністю охолодіть.

Потім почистіть, натріть на тертці середнього розміру та змішайте з кукурудзяною крупою, пшеничним борошном та яйцями.

Перемішайте до однорідної маси.

Форму змастіть маслом.

Викладіть картопляну масу.

Розрівняйте, виделкою зробіть смужки на поверхні буришника.

Запікайте в розігрітій духовці 25-30 хвилин при температурі 200 градусів, до рум’яної скоринки.

Розтопіть вершкове масло, покришіть у нього бринзу.

Гарячий буришник поріжте на шматочки.

Їсти його треба руками, занурюючи у вершково-бринзову масу.

Ще буришник часто подають до основної першої страви, а пиріг – замість хліба.

Також можна використовувати його як гарнір.

Раніше ми писали про те, як готувати колочену пасулю за старовинним закарпатським рецептом.

А ще розповідали про те, як готувати старовинну страву штурханці.

Джерело матеріала
loader
loader