Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку
Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку

Суд ЄС відмовився виключити російського олігарха Усманова із санкційного списку

Російсько-узбецький металургійний та телекомунікаційний магнат Алішер Усманов залишиться у списку санкцій Євросоюзу, постановив у середу вищий суд ЄС, відхиливши його апеляцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

ЄС включив Усманова у список санкцій у березні 2022 року, незабаром після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Причиною стало те, що олігарх мав «особливо тісні зв’язки» із президентом РФ Володимиром Путіним.

«Він активно підтримував політику російського уряду щодо дестабілізації України», – йдеться у рішенні ЄС щодо накладення санкцій на Усманова.

Європейський суд також відхилив аналогічну апеляцію на виключення із санкційного списку колишнього віцепрем’єра РФ Ігоря Шувалова.

В ЄС зазначили, що Шувалов «підтримує дії та політику, які підривають суверенітет і незалежність України».

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2022 року суд наклав арешт на 166 тисяч тонн залізної руди, що знаходиться в декількох морських портах України та є власністю іноземної компанії, орієнтовна вартість арештованого становить близько 1,8 млрд грн.

У Службі безпеки України заявили, що знайдена партія сировини належить компанії російського олігарха Алішера Усманова, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва Кремля. Після повномасштабного вторгнення Росії на Усманова накладені санкції Ради національної безпеки і оборони України, США та Євросоюзу.

Фото: Bloomberg

Теги за темою
Росія Євросоюз Суд
Джерело матеріала
loader
loader