Британія ухвалила важливе рішення щодо безмитної торгівлі з Україною: розкрито деталі
Британія ухвалила важливе рішення щодо безмитної торгівлі з Україною: розкрито деталі

Британія ухвалила важливе рішення щодо безмитної торгівлі з Україною: розкрито деталі

Британський уряд продовжить безмитну торгівлю з Україною майже на всі товари до 2029 року. Міністр торгівлі Великої Британії Грег Хендс та перший віцепремʼєр-міністр економіки України Юлія Свириденко сьогодні, 8 лютого, підпишуть відповідну угоду. 

Цей крок покликаний допомогти українському бізнесу, який постраждав від війни. Про це повідомляє Reuters.

Угода передбачає продовження безмитної торгівлі всіма товарами на пʼять років, за винятком яєць та птиці, термін дії яких буде продовжено на два роки.

Нагадаємо, Велика Британія скасувала тарифи на всю свою торгівлю з Україною після початку повномасштабного вторгнення країни-терористки Росії 2 роки тому, і раніше вони домовилися, що ця домовленість триватиме до березня вже 2024 року.

"Ця угода забезпечує вкрай необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її бізнесу та народу, що має вирішальне значення для її відновлення", — сказав молодший міністр торгівлі Грег Хендс, додавши, що підтримка Британії триватиме "стільки, скільки буде потрібно".

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, фінансова допомога Україні від Європейського Союзу (ЄС) в розмірі 50 млрд євро буде спрямована, зокрема, й на соціальну сферу. Кошти будуть виділені на соціальні виплати громадянам. Країна отримуватиме суму протягом 4 років. Йдеться про надання виплат пенсіонерам, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю, малозабезпеченим тощо.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader