Подоляк пояснив, навіщо уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово
Подоляк пояснив, навіщо уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово

Подоляк пояснив, навіщо уряд дозволив ТЦК працювати цілодобово

Кабінет міністрів України дозволив територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки працювати цілодобово, щоб позбутися розриву з подіями на фронті. Про це сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону.

За його словами, таке нововведення стосується і кадрових змін, що відбуваються у ТЦК, і регламенту, і таймінгу роботи.

«Потрібно точно розуміти, яка кількість людей необхідна для того, щоб можна було забезпечити процеси ротації. А це питання не одного тижня та дня», – сказав Подоляк.

Він додав, що цілодобовий графік роботи дозволить позбутися розриву з подіями на фронті, адже війна «не має перерви на обід».

«На мій погляд, Кабінет міністрів йде назустріч ТЦК. Треба вибудовувати роботу не так, щоб вони працювали з 9:00 до 18:00, бо війна не має перерви на обід. Для того, щоб позбутися того, що тут працюють в певний час, а на фронті постійно, і для того, щоб було правильно побудовано логістику підготовки людей, які підуть на ротації, потрібно, щоб ТЦК працювали трошки інакше», – прокоментував радник керівника Офісу президента.

Як повідомлялося, юнаки, які зараз за кордоном, мають прибути в Україну до 17-річчя й стати на військовий облік. За ігнорування вимоги ТЦК без поважних причин передбачене адміністративне покарання у вигляді штрафу.

До слова, глава фракції Слуга народу Давид Арахамія запевнив, що певні норми із запропонованого Міністерством оборони законопроєкту про мобілізацію точно не будуть підтримані Верховною Радою і будуть змінені, проте певний примус для тих, хто ухиляється від мобілізації, все ж буде впроваджено, але який саме – ще незрозуміло.

Джерело матеріала
loader
loader