Працівники СБУ, які стежили за Bihus.Info, опинилися на фронті
Працівники СБУ, які стежили за Bihus.Info, опинилися на фронті

Працівники СБУ, які стежили за Bihus.Info, опинилися на фронті

Співробітників Служби безпеки України, які причетні до стеження за редакцією Bihus.Іnfo, перевели у зону проведення бойових дій. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Bihus.Іnfo, яку опублікували у четвер, 15 лютого.

Зокрема, йдеться про співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ – Ігоря Кравченка, Євгена Коноваленка і Тараса Садовника.

У відповіді на запит сказано, що вони залишилися працювати у службі, а екскерівника ДЗНД Романа Семенченка звільнили указом президента 31 січня.

«Зазначені у вашому запиті співробітники СБУ, згідно з наказом голови Служби безпеки України, переміщені для виконання оперативно-бойових завдань у зону проведення бойових дій, зокрема на території Донецької та Луганської областей», – сказано у документі.

СБУ додала, що замість Семенченка департамент захисту державності тимчасово очолює Андрій Іщук, проте СБУ займається переформатуванням роботи вказаного підрозділу.

Малюк відправив  у зону проведення бойових дій співробітників Служби безпеки України, які причетні до стеження за редакцією Bihus.Іnfo
Малюк відправив у зону проведення бойових дій співробітників Служби безпеки України, які причетні до стеження за редакцією Bihus.Іnfo
фото: Telegram/Bihus.Info

Засновник проєкту Денис Бігус зазначив, що на відео – частина команди, а саме оператори, при цьому, за його словами, самі журналісти наркотики не вживали.

Водночас Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року: фрагменти прослуховування змонтовані з декількох епізодів, між якими минули місяці. За його словами, камери в номерах заміського комплексу, де співробітники проєкту святкували корпоратив, встановили представники «поки невстановленої служби».

СБУ прокоментувала розслідування Bihus.Info щодо стеження за журналістами в заміському комплексі «Українське село». Пресслужба заявила, що окремі співробітники Bihus.Info були клієнтами дилерів, які розповсюджували наркотики.

Згодом Малюк офіційно прокоментував стеження за редакцією Bihus.Info

Джерело матеріала
loader
loader