Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати
Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

Під час приготування страв з печінки часто виникає проблема, що продукт гірчить. Але якщо це паштет – м'ясо для нього потрібно запекти. Також, додати до печінки декілька простих інгредієнтів для кращого смаку. 

Ідея приготування домашнього паштету з курячої печінки опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком anika.land в Instagram. Обов'язково додайте кисле яблуко, яке додасть соковитості та прибере гірчинку. 

Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 500 г
  • яблуко кисле – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • часник – декілька зубчиків
  • вершкове масло – 100 г
  • італійські трави або чабер, орегано
  • олія рафінована
  • сіль, перець 


Спосіб приготування:

Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

1. Нарізати овочі тонкими скибочками (щоб швидше запеклося).

2. Печінку просто промити, не нарізати.

3. Викласти все окремо на деко одним шаром.

Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

4. Додати спеції та рафіновану олію. Перемішати.

5. Покласти вершкове масло. 

6. Запікати за температури 180 градусів 30-35 хвилин.

7. Збити занурювальним блендером та довести до смаку спеціями. Викласти в ємність.

8. Розтопити вершкове масло та полити згори так, щоб покрити весь паштет (можна зверху посипати спеціями).

Як приготувати паштет, щоб печінка не гірчила: що важливо додати

9. Охолодити повністю, щоб паштет застиг і стабілізувався.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Паштет з курячої печінки з медом
  • Пряний паштет із курячої печінки
  • Паштет з сала
Джерело матеріала
loader