У Великій Британії 45-річну жінку паралізувало після невдалого видалення міжхребцевої грижі
У Великій Британії 45-річну жінку паралізувало після невдалого видалення міжхребцевої грижі

У Великій Британії 45-річну жінку паралізувало після невдалого видалення міжхребцевої грижі

45-річна британка Емілі Робертсон розповіла, що невдала операція  з видалення міжхребцевої грижі в 2012 році призвела до тимчасового паралічу, але сьогодні вона досі прикута до інвалідного візка.

Страждала на головний біль та ригідність шиї

За два роки перед операцією Емілі страждала на головний біль та ригідність шиї. Обстеження виявило в жінки грижу міжхребцевих дисків на шиї, яку було рекомендовано видалити.


Малотравматична операція дозволяла швидко позбутися болю та повернутися до повсякденних справ. Але попри невеликий ризик ускладнень, наслідки хірургічного втручання виявились жахливими.

Зараз дивляться

Прокинулась паралізованою

Після операції жінка відчула, що паралізована від шиї до ніг. Через декілька годин вона відчула палець правої ноги та подумала, що повертається до норми.

Однак ліва частина тіла була все ще паралізованою. Крім того, внаслідок невдалого хірургічного втручання виникла лівобічна спастика – стан, при якому м’язи твердіють.

А коли Емілі вирішила поспілкуватися з хірургом, який її оперував, з’ясувалося, що той поїхав за кордон.

Частковий розрив спинного мозку

Шість років після операції у розмові з іншим нейрохірургом пацієнтка дізналася імовірну причину наслідків операції —  частковий розрив спинного мозку, який скоріше за все стався під час хірургічного втручання.

Жінка досі не знає, як таке трапилось. І хоча вона подала заявку на ознайомлення зі своїми медичними документами, їй видали неповний запис, а записи про  операцію взагалі немає.

– Вони забрали моє життя і нічого не зробили, щоб це виправити, – підсумувала Емілі.

Наразі триває слідство. Виявляється горе-хірург завдав шкоди десяткам пацієнтів, назавжди скалічивши їхнє життя.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader