Зеленський провів переговори з Байденом
Зеленський провів переговори з Байденом

Зеленський провів переговори з Байденом


Лідери двох країн домовились підтримувати контакт у звʼязку з наближенням других роковин початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Президент Володимир Зеленський провів телефонні переговри американським лідером Джо Байденом. Про це глава української держави повідомив у в суботу, 17 лютого.

“Обговорили поточну ситуацію на полі бою. Я радий, що можу розраховувати на повну підтримку американського президента. Віримо й у мудре рішення Конгресу США. Підтримка України – це підтримка демократії та свободи. Ми повинні разом захистити ці цінності”, – написав Зеленський після розмови з Байденом.

Крім того, за словами президента, він домовився з Байденом підтримувати контакт у звʼязку з наближенням других роковин початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США підтримав пакет, який передбачає понад 60 млрд доларів для України – переважно на військову допомогу. Але рішення Сенату недостатньо для виділення грошей – законопроєкт має пройти Палату представників.

До того ж 15 лютого спікер Палати представників Конгресу Майк Джонсон достроково завершив робочий тиждень і оголосив майже двотижневу перерву, так і не розглянувши законопроєкт про допомогу союзникам. Це питання тепер можуть винести у Конгрес у середині березня.

У свою чергу Джо Байден різко висловився щодо перерви, на яку пішли конгресмени, не розглянувши законопроєкт про допомогу Україні.



Теги за темою
Україна США Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader