Італія – це не лише піца, а ще й незвичайні голубці
Українські голубці – страва поза конкуренцією. Навряд чи хтось зможе відмовитися від капустяного "конвертика" з начинки з рису та м’яса.
А ви знали, що італійці також люблять голубці? Вони готують страву майже так само, але не додають рису. Замість цього продукту у фарш додаються варене капустяне листя і панірувальні сухарі — за допомогою цих продуктів голубці будуть соковитішими й смачнішими. Один з обов’язкових інгредієнтів італійських голубців – сир, його викладають у середину кульки з фаршу. Незвичайним рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати голубці без рису за італійським рецептом
Інгредієнти на 3 порції:
- капустяне листя – 8 шт.;
- м’ясний фарш – 300 г;
- панірувальні сухарі – 200 г;
- твердий тертий сир – 4 ст. л.;
- яйця курячі – 1 шт.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- петрушка, гілочка – 2 шт.;
- соус томатний – 500 мл;
- олія – 3 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- сир моцарела – 50 г.
Спосіб приготування:
- Миємо шість капустяних листків, зрізаємо з них товсту частину, відварюємо в підсоленій воді до м’якості. Виймаємо їх і залишаємо остигати.
- В окремій мисці змішуємо фарш, панірувальні сухарі, тертий сир, нарізане листя петрушки, тертий часник, яйце, сіль, перець. Туди ж додаємо 1-2 нарізаних капустяних листя і вимішуємо.
- Невеликими кубиками нарізаємо моцарелу.
- На кожен капустяний лист викладаємо трохи начинки, поміщаємо всередину шматочки моцарели та загортаємо листя.
- Для приготування соусу окремо змішуємо олію, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо.
- Половину приготовленого соусу виливаємо у форму для запікання, викладаємо голубці та заливаємо рештою сиру. Посипаємо тертим сиром, додаємо петрушку та накриваємо кришкою.
- Відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку на 20 хвилин. Через вказаний час знімаємо кришку та запікаємо ще 20-25 хвилин.
До речі, соковиті голубці також готують у Туреччині. Але готують цю страву там трохи по-іншому.