Польща запровадить обмеження, якщо уряди двох країн не домовляться
Польща запровадить обмеження, якщо уряди двох країн не домовляться

Польща запровадить обмеження, якщо уряди двох країн не домовляться

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак закликав президента України Володимира Зеленського займатись внутрішніми проблемами країни замість блокування кордону. Про це він повідомив в інтерв'ю Polsat News.

- Займіться своєю політикою, у вас тут також є проблеми. Дивний шантаж між Києвом та Варшавою, – сказав Колодзейчак.

Заступник міністра сільського господарства Польщі висловив розчарування ситуацією на кордоні з Україною та запропонував можливі обмеження на українську сільськогосподарську продукцію.

Він також звернувся до президента Володимира Зеленського, закликаючи його зосередитись на вирішенні внутрішніх проблем України, а не на конфронтації із сусідньою країною. Чиновник висловив сумніви щодо загрози президента України запровадження ембарго на польську продукцію та вважає таку політику дивною.

  • 21 лютого Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич вибачилася перед українцями за дії польських протестувальників на кордоні. Вона висловила своє розчарування та порівняла їхні дії з поведінкою росіян під час Варшавського повстання 1944 року. Дзвонкевич наголосила, що справжній поляк ніколи не наніс би ніж у спину своїм сусідам, та зазначила, що форма протесту викликає ганьбу.
  • 12 лютого Міхал Колодзейчак заявив, що Польща має намір запровадити перевірку всього зерна, що надходить з України, включаючи транзитне, через передбачувану недостатню якість деяких партій.
Теги за темою
Володимир Зеленський Польша
Джерело матеріала
loader
loader