Українські лабораторії отримали обладнання для діагностики різних захворювань
Українські лабораторії отримали обладнання для діагностики різних захворювань

Українські лабораторії отримали обладнання для діагностики різних захворювань

Українські лабораторії отримали системи аналізаторів газів крові, які призначені для діагностики пацієнтів у важкому стані за різних захворювань.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Таке сучасне обладнання здатне значно скоротити час на проведення аналізів та забезпечити високу якість досліджень і точні результати. За допомогою цих аналізаторів дослідження триває лише 70 секунд. Швидкий аналіз дозволяє оперативно поставити точний діагноз і почати потрібне лікування пацієнта. Крім того, завдяки такому дослідженню можна визначити різноманітні патологічні стани всередині людського організму, оцінити якість та скорегувати процеси лікування різних захворювань", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що обладнання закуплене завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за кошти ГФ.

Системи аналізаторів газів крові – це прилади, які комплексно оцінюють стан організму людини та дають лікарю інформацію щодо всіх важливих показників життєдіяльності пацієнта. Обладнання використовується під час лікування різних захворювань, зокрема захворювань бронхолегеневої, серцево-судинної, ендокринної систем, сепсису тощо. Також це обладнання потрібне для надання ефективної медичної допомоги в разі критичних станів. 

Як повідомляв Укрінформ, українські медзаклади отримали 900 наборів картриджів Xpert MTB/XDR для виявлення ДНК мікобактерій туберкульозу, що виконується на оновлених системах GeneXpert.

Фото ілюстративне

Теги за темою
Здоров'я Хвороба
Джерело матеріала
loader
loader