/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2F4fb3078cdd00f0a511b0d96c6cf941af.jpg)
Універсальне рішення: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт солоної карамелі до десертів
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розповів у деталях, як зробити солону карамель, яка добре підійде до багатьох десертів.
Інгредієнти:
- 100 г вершкового масла (82,5% жирності)
- 150 г білого цукру
- 300 г вершків (30% жирності)
- 30 г молока
- 7-8 г солі
Інструкції:
У сотейник покладете вершкове масло і цукор. Розігрійте на великому вогні, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Суміш почне пінитися, потім олія та цукор розшаровуються, і колір починає змінюватися у бік потемніння.
Остерігайтеся високих температур та рідкої консистенції суміші. Продовжуйте помішувати.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, коли суміш набуде карамельного кольору, налийте в сотейник вершки та молоко (краще підігріти їх заздалегідь).
Суміш кипітиме і піниться. Постійно помішуйте, додайте сіль і варіть ще 5 хвилин, щоб суміш уварилася і стала однорідною.
Процідіть гарячу карамель через сито. Накрийте плівкою прямо на карамель і залиште остигати, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Майстер Шеф" Ярославського.

