Стояча вода сприяє утворенню вапняного нальоту
Чайники, що часто використовуються в побуті, вимагають регулярного очищення від накипу. Шкідливі для смаку води, білі відкладення можуть знизити ефективність нагрівальних елементів, змушуючи їх працювати старанніше та споживати більше енергії. Це, своєю чергою, позначиться на вашому рахунку за електроенергію.
Накип у чайнику — поширена проблема у місцевостях із жорсткою водою через підвищену концентрацію магнію та кальцію, що призводить до утворення відкладів вапняного нальоту, пише Express. Особливо помітним є утворення білого осаду на поверхні нержавіючої сталі.
Як часто потрібно видаляти вапняний наліт із чайника
Рекомендується регулярно проводити процес очищення, приблизно раз на місяць, залежно від частоти використання чайника. Важливо не залишати воду в чайнику після його використання, оскільки це також сприяє утворенню вапняних відкладень.