Як легко почистити навіть закриті фісташки: 3 прості способи
Як легко почистити навіть закриті фісташки: 3 прості способи

Як легко почистити навіть закриті фісташки: 3 прості способи

Від фісташок, як і від насіння, важко відірватися. Вони смачні та корисні, але є одне "але" - їх важко почистити. Іноді, щоб дістати горіхи зі шкаралупи, в хід ідуть нігті та зуби. І дуже даремно - є щонайменше 3 простих способи, як відкрити фісташки, навіть повністю закриті.

Як правильно чистити фісташки

Ці способи насправді непристойно прості, але багато хто про них не знає. Ось як розкривають фісташки:

  • Однією рукою

Тут усе досить просто: потрібно взяти фісташку за ту частину, де шкаралупа відкрита, і стиснути її боки максимально близько - у результаті частина закритої шкаралупи, яка утримує боки разом, розколеться.

  • Шкаралупою від іншої фісташки

Якщо горіхи більше закриті, ніж відкриті, робимо по-іншому: потрібно взяти половинку шкаралупи (від уже відкритого горіха) і застосовувати її як "відкривачку". Вставити половинку в отвір фісташки і провернути, як ключ. Шкаралупа має розміститися впоперек щілини - після цього вона легко відкриється і горіх можна буде дістати.

  • Міксером і часникодавкою

Якщо фісташок потрібно почистити багато (наприклад, для випічки), то, щоб із ними довго не возитися, можна скористатися міксером.

Для цього в чашу для збивання потрібно помістити фісташки і два-три волоських горіхи. Потім занурити міксер з одним вінчиком і ввімкнути його приблизно на 3 хвилини на мінімальну швидкість. Шкаралупа відійде від горіхів і опиниться нагорі чаші, а очищені фісташки залишаться внизу.

Трапляється, що фісташки повністю закриті, тоді горіх у шкаралупі потрібно покласти в часникодавку (куди зазвичай кладуть часник), прикрити і злегка натиснути. У результаті шкаралупа трісне. Тут головне не перестаратися, щоб не отримати горіхову крихту.

Раніше ми розповідали, навіщо їсти фісташки і що буде, якщо їсти їх щодня.

Джерело матеріала
loader