Від фісташок, як і від насіння, важко відірватися. Вони смачні та корисні, але є одне "але" - їх важко почистити. Іноді, щоб дістати горіхи зі шкаралупи, в хід ідуть нігті та зуби. І дуже даремно - є щонайменше 3 простих способи, як відкрити фісташки, навіть повністю закриті.
Як правильно чистити фісташки
Ці способи насправді непристойно прості, але багато хто про них не знає. Ось як розкривають фісташки:
- Однією рукою
Тут усе досить просто: потрібно взяти фісташку за ту частину, де шкаралупа відкрита, і стиснути її боки максимально близько - у результаті частина закритої шкаралупи, яка утримує боки разом, розколеться.
- Шкаралупою від іншої фісташки
Якщо горіхи більше закриті, ніж відкриті, робимо по-іншому: потрібно взяти половинку шкаралупи (від уже відкритого горіха) і застосовувати її як "відкривачку". Вставити половинку в отвір фісташки і провернути, як ключ. Шкаралупа має розміститися впоперек щілини - після цього вона легко відкриється і горіх можна буде дістати.
- Міксером і часникодавкою
Якщо фісташок потрібно почистити багато (наприклад, для випічки), то, щоб із ними довго не возитися, можна скористатися міксером.
Для цього в чашу для збивання потрібно помістити фісташки і два-три волоських горіхи. Потім занурити міксер з одним вінчиком і ввімкнути його приблизно на 3 хвилини на мінімальну швидкість. Шкаралупа відійде від горіхів і опиниться нагорі чаші, а очищені фісташки залишаться внизу.
Трапляється, що фісташки повністю закриті, тоді горіх у шкаралупі потрібно покласти в часникодавку (куди зазвичай кладуть часник), прикрити і злегка натиснути. У результаті шкаралупа трісне. Тут головне не перестаратися, щоб не отримати горіхову крихту.
Раніше ми розповідали, навіщо їсти фісташки і що буде, якщо їсти їх щодня.