Іспанія, Італія і Бельгія не надсилатимуть свої війська до України: у чому причина
Іспанія, Італія і Бельгія не надсилатимуть свої війська до України: у чому причина

Іспанія, Італія і Бельгія не надсилатимуть свої війська до України: у чому причина

Іспанія, Італія та Бельгія не погодились з пропозицією Франції відправити європейські сухопутні війська в Україну. В урядах цих країн послалися на матеріальну допомогу, яку вони надають, і яку вважають достатньою.

Про це заявили міністерка спорту (вона є офіційним представником уряду) Іспанії Пілар Алегрія, очільник МЗС Італії Антоніо Таяні та міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер. Таким чином посадовці прокоментували ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона.

В Іспанії уряд має намір "обмежити свою допомогу відправкою більшої кількості зброї та боєприпасів". З цього приводу Пілар Алегрія заявила, що "єдність була і залишається найефективнішою зброєю, якою Європа має протистояти атаці Путіна".

Більш конкретною виявилась заява Міноборони Бельгії. Згідно з словами Людивін Дедондер, для її країни "залишається пріоритетом надання всієї необхідної матеріальної допомоги". Посадовиця уточнила, що бельгійський уряд у 2024 році надасть Україні військову допомогу у розмірі 611 мільйонів євро, а також "активно візьме участь у шести коаліціях, які підтримують українські збройні сили".

Міністр закордонних справ Антоніо Таяні (який також є заступником прем'єра) Італії повідомив причину відмови від пропозиції Макрона. "Говорити про відправку військ (до України) потрібно дуже обережно. Ми не повинні змушувати людей думати, що ми перебуваємо в стані війни з Росією. Ми не воюємо з Росією, ми лише захищаємо Україну", – зазначив він.

Як повідомляв OBOZ.UA, дискусії на тему відправлення військ в Україну почалися на зустрічі президентів, глав урядів і міністерств із 28 країн світу, яка днями відбулася в Парижі за ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона. На ній він заявив, що поки жодна держава ЄС не планує відправляти в Україну власний військовий контингент, однак "не виключено, що в майбутньому ця позиція може змінитися".

Згодом президент Польщі Анджей Дуда пояснив, що учасники зустрічі не дійшли ніякої згоди й не виявили особливого ентузіазму щодо цієї ідеї.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що Альянс не планує відправляти свої військові частинив Україну.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader