Стефанчук і спікери 22 парламентів звернулися до Джонсона з відкритим листом
Стефанчук і спікери 22 парламентів звернулися до Джонсона з відкритим листом

Стефанчук і спікери 22 парламентів звернулися до Джонсона з відкритим листом

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук ініціював відкритий лист спікерів 23 парламентів та очільниці Європарламенту до спікера Палати представників США Майка Джонсона з проханням внести на розгляд законопроєкт щодо надання Україні допомоги обсягом $60,06 млрд.

Стефанчук оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

У ньому спікери парламентів закликали Джонсона сприяти ухваленню Конгресом історичного рішення, яке забезпечить допомогу США іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби.

Зараз дивляться

– Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи у цьому значну інвестицію у нашу індивідуальну та колективну безпеку, – мовиться у листі.

Стефанчук наголосив, що цей лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів.

– Я дуже розраховую, що наш голос і наш заклик почують у Конгресі США, – додав спікер ВР.

Два дні тому президент Володимир Зеленський заявив, що мав розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном, і той

Допомога Україні від США

13 лютого Сенат США ухвалив законопроєкт на суму понад $95 млрд, який передбачає фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, з яких $60 млрд – для України.

Проте спікер Палати представників Джонсон погрожував “поховати” законопроєкт, оскільки у ньому не передбачено захист власних кордонів від мігрантів.

Після цього Палата представників пішла на зимові канікули до 28 лютого.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader