Не засмучуйтесь, якщо в магазині попався незрілий плід
Авокадо — популярний фрукт, з якого призвичаїлися готувати навіть вінегрет. На полицях у супермаркеті не завжди можна знайти стиглий, м’який авокадо. Вдома часто виявляється, що плід недозрілий, а отже смак у нього не такий, як треба. У такому разі не поспішайте викидати покупку, маленька хитрість змусить авокадо дозріти за лічені хвилини.
Лайфхаком, який допоможе зробити авокадо м’якшим і смачнішим, поділився в TikTok користувач @caroollayc.
Що зробити, щоб авокадо став м’яким
Все, що вам потрібно зробити — це взяти ніж і зробити 5-6 ліній на шкірці авокадо. Намагайтеся не пошкодити м’якоть. Завдяки цьому плід почне виділяти етилен, який сприяє його дозріванню. Потім потрібно обернути авокадо алюмінієвою фольгою та помістити в каструлю. Залийте авокадо водою та варіть на слабкому вогні. Плоди необхідно періодично перевертати, щоб вони дозріли поступово.
Через 5 хвилин вимкніть плиту і дайте авокадо охолонути. Після цього можна буде насолоджуватись його смаком.
За кімнатної температури авокадо дозріває за 3-4 дні. Щоб дізнатися, чи готове воно до вживання, слід трохи натиснути пальцями на плід. М’який плід можна їсти. Ще один спосіб дізнатися про рівень зрілості — обережно струсити авокадо. Якщо ви почуєте, що кісточка рухається всередині, це буде ознакою того, що авокадо є досить зрілим. З цього моменту його можна зберігати у холодильнику, якщо ви хочете зупинити процес дозрівання та зберегти його ще кілька днів.
Не забувайте, що авокадо не переносить дуже низьких температур, тому його не можна зберігати в холодильнику за температури нижче 4 °C.
Раніше "Телеграф" ділився способом чищення помело. Із завданням вдасться впоратися дуже швидко.