Що додати в буряк, щоб він не гірчив і був солодкий при приготуванні: знадобиться один інгредієнт
Що додати в буряк, щоб він не гірчив і був солодкий при приготуванні: знадобиться один інгредієнт

Що додати в буряк, щоб він не гірчив і був солодкий при приготуванні: знадобиться один інгредієнт

Буряк є одним з найкорисніших сезонних овочів, який можна їсти у сирому, вареному та запеченому вигляді. Із неї можна готувати смачні салати, соуси.

Що приготувати з буряка

Редакція FoodOboz ділиться корисним лайфхаком, як правильно готувати буряк, щоб він не гірчив у стравах.

Що зробити, щоб буряк не гірчив

Що додати в каструлю, щоб буряк не був гірким

Кулінари радять додати у воду невелику дрібку морської чи гімалайської рожевої солі. Саме вона може ідеально збалансувати та покращити смак бурякового соку, одночасно зменшуючи металеві чи гіркі присмаки.

Яку сіль додати при варінні буряків

Сіль допомагає також нейтралізувати нітрати, які викликають гіркоту. Додайте у воду лише 1/8–1/4 чайної ложки на 1 л води.

Сіль для приготування буряка

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Холодний буряк з шинкою
  • Буряк по-корейськи
  • Салат з буряка з часником та маринованими огірками
Джерело матеріала
loader