Зеленський висловився про необхідність посилити захист Харкова та області
Зеленський висловився про необхідність посилити захист Харкова та області

Зеленський висловився про необхідність посилити захист Харкова та області

Володимир Зеленський заявив, що керівництво держави та військове командування працюють над тим, щоб посилювати захист Харківщини та покращувати безпекову ситуацію в регіоні, який зазнає постійних російських атак.

Під час зустрічі з представниками ЗМІ після переговорів із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Харкові президент розповів, що, зокрема, було заслухано інформацію від військових про актуальну ситуацію в регіоні та виклики, пов’язані з близькістю до кордону з державою-агресором.

"Ми розуміємо всі виклики. Головком і міністр оборони знають, над чим працювати. Посилюється цей захист", – наголосив він.

Володимир Зеленський зауважив, що партнери добре знають, чого Україні бракує, щоб бути ще потужнішою. І це стосується не лише Харкова, а й загалом прикордонних населених пунктів, які розташовані поблизу лінії фронту.

"Можна дуже довго говорити про те, чим збивати С-300. Ми розуміємо, чого не вистачає. І, окрім того, що це дуже складно, дуже високі ризики, коли в тебе є до хвилини й ракета росіян влучає в цивільну ціль. Тут потрібен комплексний захист", – зазначив він.

Крім того, як акцентував президент, потрібно не лише посилювати ППО для Харкова та всього регіону, а й відтісняти російські війська далі від міст.

"Інакше повністю захистити Харків буде дуже складно, навіть якщо ми ще посилимося відповідними сучасними системами протиповітряної оборони. Ми шукаємо можливості посилити ППО Харкова в будь-якому разі. Це сьогодні наше завдання", – пояснив глава держави.

Нагадаємо, Зеленський подякував Рютте за підтримку Спеціального трибуналу з покарання злочинів агресії РФ в Україні.

Теги за темою
Володимир Зеленський Харків
Джерело матеріала
loader