Так капусту ви ще не куштували
Ароматна тушкована капуста – це завжди чудовий варіант для сімейного обіду чи вечері. Але рецептів її – неймовірна кількість, тому здивувати близьких цією стравою важко.
У Китаї також люблять тушковану капусту, але готують її незвичайним для нас способом. Вони додають корінь імбиру та соєвий соус. Така страва точно здивує і дітей, і дорослих. Рецептом діляться "Добрі новини".
Як приготувати капусту по-китайськи
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — половина качана;
- корінь імбиру – до смаку;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник свіжий – 3 зубчики;
- цукор — ½ ч. л.;
- сіль, чорний мелений перець – до смаку;
- рослинна олія;
- соус соєвий 3 ст. л.;
- кунжут — 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Капусту миємо, шаткуємо, додаємо солі та трохи розминаємо, щоб вона стала м’якою.
- Корінь імбиру чистимо і натираємо на дрібній тертці. Підсмажуємо на сковороді з розігрітою рослинною олією протягом. Через 2 хвилини додаємо пропущений через прес часник і нарізану півкільцями цибулю та смажимо до її прозорості.
- Відправляємо в капусту, ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо на невеликому вогні до напівготовності.
- Солимо, додаємо в капусту цукор і соєвий соус, знову ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
Готову капусту знімаємо з вогню, посипаємо смаженим насінням кунжуту і подаємо в порційних тарілках з домашньою сметаною. Смачного!