Маск засумнівався у потрібності НАТО: президент Латвії відповів
Маск засумнівався у потрібності НАТО: президент Латвії відповів

Маск засумнівався у потрібності НАТО: президент Латвії відповів

Засновник компаній Tesla та SpaceX, американський мільярдер Ілон Маск заявив, що не бачить сенсу існування НАТО.

– Мене завжди дивувало, чому НАТО продовжує існувати, хоча його заклятий ворог і причина існування – Варшавський договір – розпався, – написав підприємець у мережі X.

Таку думку Маск написав у відповідь на пост американського підприємця Девіда Сакса про те, що в НАТО немає сенсу.

– У 1991 році Радянський Союз розпався, і НАТО зіткнулось із екзистенційною кризою: причина його існування більше не існує, – йдеться у повідомленні Сакса.

Він також додав, що замість того, щоб розпуститися, Альянс придумав нову місію: розширюватися. Цим організація нібито створила ворожість до себе.

Зараз дивляться

Зазначимо, що саме Організація Варшавського договору була створена на противагу НАТО, а не навпаки. Головна роль військово-політичного союзу – забезпечення безпеки держав-членів.

Реакція на допис Маска

На допис Маска відреагував президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

– Дорогий Ілоне Маску, причиною того, що НАТО було створено, існує та існуватиме надалі є росія та інші вороги вільного світу, – написав він у мережі X.

Заяви про вихід США з НАТО

Раніше Дональд Трамп під час передвиборчої зустрічі в Конвеї заявив, що “заохочував” би Росію атакувати союзників по НАТО, які платять надто мало – не виконують своїх фінансових зобов’язань.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане заявив, щоСША потребують союзників і Вашингтон усвідомлює, наскільки цінний для них оборонний блок.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у свою чергу назвавпричини, чому США не вийдуть зі складу НАТО.

У грудні минулого року в Конгресі США ухвалили законопроєкт про оборонну політику. Він, зокрема, забороняє президенту США виводити країну із НАТО без згоди Конгресу.

Теги за темою
НАТО Ілон Маск Литва
Джерело матеріала
loader
loader