Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися
Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися

Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися

Книга, від якої неможливо відірватися навіть попри сильне бажання спати. Разом з її головними героями ми плачемо, сміємося, розчаровуємося, тішимося. І не хочеться, аби вона закінчувалося. У цей момент кожен подумав про свого книжкового фаворита. До Всесвітнього дня письменника, який відзначали 3 березня, ми розпитали ведучих та акторів проєктів Нового каналу про книгу, яку вони час від часу перечитують і радять вам.

– Я завжди раджу «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері. Дуже класно перечитувати його щонайменше раз на два роки. Мій улюблений вислів з цієї книги: «Встав вранці, вмився, привів себе до ладу – одразу ж приведи до ладу свою планету». А нещодавно додав до списку рекомендацій «Вибір» Едіт Еґер.

– Мій фаворит за останній час – «Запитайте Мієчку» Євгенії Кузнєцової. Зараз, до речі, дочитую інший її твір, «Драбина». В авторки неймовірно легка манера написання. Ти ніби розчиняєшся в історії та сам стаєш головним героєм. Складно повірити, але ти наче справді відчуваєш повітря та атмосферу в кімнаті, смак їжі, про які написано. Це стовідсоткове потрапляння в мене! Я б хотіла перечитати все, що написала Євгенія. А ще мені дуже подобаються вірші Ліни Костенко та Олени Теліги. Тут, думаю, не потрібно нічого пояснювати. Просто ще раз вчитайтеся та дослухайтеся до того, що говорять ці жінки-пророчиці.

  • Фіма Константиновський

– Книга, яку я постійно рекомендую, «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла. Ця сатирична новела точно змусить замислитися про важливе і вплине на ваш світогляд, як це було в мене. А ще є книга, яка дуже запала в душу, – «Хлопчик у смугастій піжамі» Джона Бойна.

  • Аліна Кошарна

– Якось на день народження колега подарував мені книгу «Спершу скажи «Ні». Автор – Джим Кемп. Вона довго чекала свого часу (усміхається). Можу сміливо рекомендувати її тим, хто хоче навчитися вести будь-який діалог виграшно для себе. Також книга допоможе відійти від почуття, яке іноді накриває кожного: якщо у вас бувало так, що ви знову погодилися на менше й забили на свої почуття і бажання, тоді точно прочитайте «Спершу скажи «Ні»! А ще пригадалася книга «Якби» Ірен Роздобудько. Вона дуже легка й водночас цікава. Прочитала її ще в університеті, але досі памʼятаю рядки: «Якби ж то вміти, якби могти, якби, якби, якби…»

  • Назар Задніпровський

– Хочу порадити роман «Кар'єра Никодима Дзими». Автор – Тадеуш Доленга-Мостович, один з найвидатніших польських письменників 30-х років ХХ століття. Ще за життя поляки поставили йому пам'ятник! Будучи справжнім патріотом, у 1939 році він пішов на війну проти радянських військ, де загинув у перші дні. А цей його роман, на мою думку, – фантастика. Твір про маленьку сіру людину, яка завдяки випадку та примітивному й балуваному вищому світу Польщі досягає фантастичних висот. Почитайте! А ще сходіть на виставу «Авантюрист» у театр імені Івана Франка. Там я виконую роль Дзими.

Джерело матеріала
loader
loader