Ніжний і хрумкий чурос: класичний рецепт
Ніжний і хрумкий чурос: класичний рецепт

Ніжний і хрумкий чурос: класичний рецепт

Чурос – це популярна іспанська випічка у формі паличок або петельок з хрусткою скоринкою зовні і м’якою серединкою. Зазвичай апетитний десерт готують під час свят та фестивалів або просто на вулиці.

Але зовсім не обов’язково їхати в Іспанію, щоб спробувати таку смакоту. Класичний чурос можна зробити власноруч вдома – про це в матеріалі Факти ICTV.

Класичний чурос: рецепт

Усе, що вам потрібно для тіста – це борошно, розпушувач, олія та гаряча вода, адже саме окріп надає тісту унікальної текстури.

Зараз дивляться

Інгредієнти для чурос:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка окропу
  • 1 ст. л. рослинної олії (оливкової, соняшникової або кукурудзяної)
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 дрібка солі
  • 2 склянки олії для фритюру

Хрусткі чурос: рецепт приготування

  1. Змішайте у великій мисці просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі.
  2. У невеликій каструлі поєднайте склянку окропу разом з рослинною олією та дайте  закипіти. Потім додайте цю суміші до сухих інгредієнтів та швидко замішайте гладке тісто.
  3. Залиште тісто, щоб воно трохи охололо, а потім покладіть у кондитерський мішок із насадкою у формі зірочки.
  4. Розігрійте олію для фритюру. Витискайте тіста з мішка в олію, відрізаючи шматочки тіста для чурос завдовжки близько 10 см. Смажте чурос до золотистого кольору з усіх боків.
  5. Після цього викладіть хрусткий  чурос на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок  олії.

Класичний чурос готовий! Посипте десерт цукровою пудрою з корицею та подавайте з шоколадним соусом або іншими соусами за смаком.

Теги за темою
Іспанія
Джерело матеріала
loader
loader