/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4401e266c25f8b7e6a356d5b624d8888.jpg)
Яка олія найкорисніша для приготування їжі: топ-5
Олія – це продукт, який використовується для приготування більшості страв. Існує надвелика кількість видів олії. Одні з них найкраще підходять для смаження, в той час, як інші чудово смакують у салатах.
Але олії відрізняються між собою не тільки смаковими та ароматичними якостями, але і складом поживних речовин. Саме тому потрібно розуміти, яка олія є найкориснішою для приготування їжі, пише Eatthis.
Оливкова олія першого віджиму
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0f71e3dfab8ce42d7b47401b10e41284.png)
Це універсальна олія, яка займає перші місці як під час приготування гарячих, так і холодних страв. Вона насичена поживними речовинами, та вітаміном Е. Найчастіше її використовують для заправки салатів.
Олія авокадо
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4ad4c303c7b8f7d9321345c2d1e9015e.png)
Олія авокадо ідеальна для приготування різноманітних гарячих страв. Справа в тому, що вона має високу температуру утворення диму. Таким чином, кухня не буде сповнена димом, якщо готувати страву саме на цій олії.
Також вона має досить тонкий смак, що дозволяє використовувати олію з авокадо для приготування солодких страв.
Високоолеїнова соняшникова олія
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F9ae037565a684195771325100eb9631f.png)
Соняшникова олія містить ненасичені жири, що робить її набагато кориснішою за деякі інші олії. Її можна використовувати для смаження на сковороді та пасеруванні, а також як альтернативу вершковому маслу для випічки.
Кунжутна олія
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F848d4e366d88cd6fcbbae9a1ce8bbeec.png)
Ця олія має помітний горіховий присмак. Це робить її менш універсальною та скорочує список страв, для яких вона підходить.
Із додаванням кунжутної олії готують страви азійської кухні, хумус, страви з локшини. Також вона ідеально підходить для використання у різноманітних соусах та маринадах.
Арахісова олія
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F317f4091d8052c8c971fbb4da5413611.png)
Ця олія багата вітаміном Е та відома своїми антиоксидантними властивостями.
Арахісову олію слід використовувати для приготування маринадів, салатів та інших холодних страв. Вона надасть їм витонченого смаку та неймовірного аромату, не нашкодивши здоров’ю.
На OBOZ.UA є багато корисних порад:
- Що категорично не можна зберігати в холодильнику
- Де найкраще зберігати картоплю
- Де краще зберігати цибулю

