Кисломолочні продукти їдять багато, вони дійсно корисні і повинні входити до раціону, але далеко не всіх людей.
Терапевт назвала тих, кому сир украй не бажано вживати, та назвала причини.
Сир справді унікальний завдяки своїм корисним властивостям. Це доступне джерело білка та кальцію, фосфору, вітаміну А, вітамінної групи В. З усіх кисломолочних продуктів лише сир має найменші обмеження щодо вживання у дитячому, а також у дієтичному та лікувальному харчуванні.
Проте терапевт Ганна Івашкевич упевнена, що деяким людям варто виключити його з раціону, щоби не нашкодити організму. Йдеться про тих, хто має такі захворювання та особливості:
- непереносимість лактози,
- хвороба нирок,
- гастрит,
- атеросклероз.
Тільки лікар може схвалити людям із зазначеними захворюваннями їсти сир. Також до цього продукту варто ставитися з обережністю тим, хто має зайву вагу. При високому відсотку жирності продукт засвоюється швидше – таким чином організмом швидше поглинаються калорії та жир. Цей момент слід враховувати людям, яким потрібно контролювати рівень холестерину та вагу.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше ми повідомляли, що цей небезпечний "дует" може наробити лиха: чому не варто поєднувати сало з часником.