Лиховій про обстріл Мирнограда: РФ скинула покращені авіабомби УМПБ Д-30СН
Лиховій про обстріл Мирнограда: РФ скинула покращені авіабомби УМПБ Д-30СН

Лиховій про обстріл Мирнограда: РФ скинула покращені авіабомби УМПБ Д-30СН

Уночі 10 березня російські війська обстріляли Мирноград Донецької області не керованими зенітними ракетами С-300, а планерувальними авіабомбами УМПБ Д-30СН.

Про це під час ефіру загальнонаціонального телемарафону Єдині новини повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Дмитро Лиховій.

За словами речника ОСУВ Таврія, інформацію про боєприпаси, якими вночі окупанти гатили по місту, уточнили в Нацполіції.

Зараз дивляться

Обстріл Мирнограда УМПБ Д-30СН: що відомо про ці авіабомби

Дмитро Лиховій наголошує: обстріл Мирнограда трьома одиницями УМПБ Д-30СН свідчить про новий етап розвитку російських КАБів та ФАБів (керованих та фугасних авіабомб, – Ред.).

Слід зауважити, що в основі старих фугасних авіабомб, які згодом росіяни перетворили на керовані авіаційні бомби, – модуль УМПК (планерування та корекції).

Наявність у назві авіабомб, які сьогодні армія РФ скинула на Мирноград, літери “Б”, свідчить про їхню баражувальну властивість.

– УМПБ Д-30СН – це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну оцим класичним старим ФАБам, що перетворені в КАБи, – констатує речник ОСУВ Таврія.

Ці авіабомби мають додаткові функції планерування й силові установки.

Тож, наголошує Дмитро Лиховій, українській протиповітряній обороні потрібно готуватися до нових викликів та задач у боротьбі з цими покращеними авіабомбами.

Крім того, обстріл Мирнограда 10 березня засвідчив, що авіабомби УМПБ Д-30СН не є прицільною зброєю, які РФ використовує для обстрілів житлових будинків.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 746-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader