Компанії з імплантації мозку створюють групу для підтримки індустрії
Компанії з імплантації мозку створюють групу для підтримки індустрії

Компанії з імплантації мозку створюють групу для підтримки індустрії

Великі компанії, що займаються імплантацією інтерфейсу мозок-комп’ютер, створюють галузеву групу для розв'язання проблем, що постають перед новою сферою, оскільки вона намагається зміцнити довіру серед пацієнтів, регуляторів і широкої громадськості.

Згідно з повідомленням, група спільної роботи з комп’ютерним інтерфейсом імплантованого мозку, або iBCI-CC, також включає Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів. FDA регулює використання медичних пристроїв, зокрема імплантатів мозку.

Відповідно до вебсайту iBCI-CC працюватиме над такими темами, як сумісність, етика та конфіденційність даних, теми, які набули нової актуальності в міру того, як сфера наближається до комерціалізації. Раніше цього року Ілон Маск заявив, що компанія Neuralink Corp. — стартап, співзасновником якого він є — імплантувала пристрій пацієнту. Тим часом Synchron Inc. має кілька пристроїв у людському мозку.

Головний виконавчий директор Paradromics Inc. Метт Енгл сказав, що одним із ключових питань є визначення цілей технології. Коли це має на меті покращити спілкування пацієнта, наприклад, «як ви знаєте, що це працює достатньо добре?» він сказав. «Це слова за хвилину? Чи щасливий пацієнт?»

За його словами, Paradromics планує приєднатися до групи. І він очікує, що Neuralink, Blackrock Neurotech, Precision Neuroscience Corp. і Synchron також підпишуть цей проєкт, сказав Енгл. Згідно з оголошенням, захисники пацієнтів та фахівці з етики також є частиною ініціативи.

Група зібралася після того, як ключові гравці в цій галузі зустрілися минулого року на конференції, організованій Міністерством торгівлі США, сказав Енгл.

Невролог Лей Хохберг — головний дослідник BrainGate, консорціуму, що працює над імплантованою системою BCI — є ключовим організатором разом із захисником нейротехнологій пацієнтів Дженніфер Френч і головним науковим директором BostonGene Джо Леннерцом. Групу зібрав медичний працівник Mass General Brigham.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader