У ГУР розповіли, звідки зброя у легіону Свобода Росії та РДК
У ГУР розповіли, звідки зброя у легіону Свобода Росії та РДК

У ГУР розповіли, звідки зброя у легіону Свобода Росії та РДК

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода пояснив, звідки зброя у добровольців легіону Свобода Росії та РДК, які 12 березня прорвали кордон РФ, та хто координує їхні дії.

З ким узгоджують дії російські добровольці

Представник української розвідки наголосив, що ці люди входять до складу сил безпеки і оборони України, відповідно, усе, що відбувається тут, узгоджено.

– Те, що відбувається на території України, – так, все узгоджено, і вони діють в складі сил безпеки і оборони, допомагаючи звільняти Україну від російських загарбників. Але це громадяни РФ, і у себе вдома вони мають право робити все, що вважають за потрібне, і в цій ситуації відстоювати свої громадянські права і звільняти РФ від путінської диктатури, – сказав Юсов.

Зараз дивляться

Звідки зброя у легіону Свобода Росії та РДК

– На території України точиться повномасштабна війна вже понад 2 роки. Йдеться і про “трофейну” зброю, і “перетрофеєну”. Якщо ми говоримо про дії у складі українських сил безпеки і оборони, звичайно українська зброя, українського виробництва. Тут жодних секретів немає, – наголосив він.

А те, що цим батальйонам не вперше вдається перетнути кордон РФ, за його словами, це питання, скоріше, не про те, як його охороняють.

– А до того, як відповідні підрозділи планують свої операції і в таких умовах їм вдається знову і знову повертатись до себе додому і реалізовувати свої завдання, – додав розвідник.

Як добровольці вкотре прорвали кордон РФ

12 березня бійці легіону Свобода Росії, РДК і Сибірського батальйону в рамках спільної операції Російської Федерації.

У заяві добровольці звернулися до росіян з проханням не йти на так звані вибори президента, закликавши зі зброєю в руках змінювати життя на краще.

Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader