Рітейлер Reserved, Sinsay, Cropp та Mohito імітував вихід з РФ, акції впали на 35% – ЗМІ
Рітейлер Reserved, Sinsay, Cropp та Mohito імітував вихід з РФ, акції впали на 35% – ЗМІ

Рітейлер Reserved, Sinsay, Cropp та Mohito імітував вихід з РФ, акції впали на 35% – ЗМІ

Один із найбільших ритейлерів одягу в Європі, власник мереж Reserved, Sinsay, Cropp та Mohito імітував відхід з російського ринку на тлі вторгнення в Україну в лютому 2022 року, а насправді продовжував функціонувати у РФ.

Після того як Hindenburg Research опублікувала доповідь про виторг компанії у 2022-2023 фінансових роках, з’ясувалося, що ритейлер LPP збільшив свій дохід на 40,5%.

– Ми вважаємо, що LPP змогла опублікувати такі чудові результати, тому що її відмова від російського бізнесу була фальсифікацією, – зазначено у статті.

Одразу після оприлюднення цієї інформації акції LPP впали на 35%.

Зараз дивляться

Сама компанія, яка займається великими мережами магазинів одягу, називає цей звіт інформаційною атакою.

– Не можна виключити, що така діяльність може бути спробою отримати вплив на компанію, – заявили представники LPP.

Вихід LPP з Росії

З початку запровадження західних санкцій проти РФ та виходу найбільших іноземних компаній з її ринку LPP оголосила про продаж російського бізнесу китайському консорціуму Re Trading за $382 млн.

Тоді покупцем виступила дубайська компанія Far East Services, зареєстрована лише за добу до укладання угоди російської дочірньої компанії ритейлера з нібито фірмою з Китаю.

Наприкінці 2023 року Hindenburg Research у рамках розслідування відправила таємних покупців у флагманські магазини Far East Services у Москві та Санкт-Петербурзі. Яке ж було здивування, коли вони виявили, що майже весь одяг має ідентичний дизайн та кольори колекції осінь-зима мереж LPP у Польщі.

Джерело матеріала
loader