Як відомо, пекінська капуста має дуже низьку калорійнійсть. А саме - 16 ккал на 100 г, і майже не містить жиру.
А завдяки високому вмісту клітковини пекінська капуста добре насичує. Тому пекінську капусту тушкують, відварюють, маринують і, звісно, споживають у салатах.
Низькокалорійний салат із пекінської капусти.
Одним з таких рецептів поділилася нутриціолог Алла Ковальова. В 100 гр такого салату із пекінської капусти всього - 64.41 ккал.
Інгредієнти потрібні наступні: філе куряче (варене) 300 г, цибуля червона 2 шт., перець болгарський-2 шт. капуста пекінка 1/2 шт.
Цей салат чудово смакуватиме із легкою йогуртовою заправкою. Для неї необхідні йогурт 2 ст. л., гірчиця 1 ст. л., соєвий соус 1 ч. л., часник 2 зубчики, сіль за смаком, перець чорний за смаком.
Низькокалорійний салат із пекінської капусти.
Філе необхідно нарізати кубиками або розібрати на волокна. Викласти у широку миску. Перець нарізати соломкою чи квадратиками і додати до курки. Цибілю нарізаємо тонкими півкільцями і теж додаємо у салат.
Пекінську капусту слід нашаткувати широкою локшиною, приєднати до інших інгредієнтів. Легко та акуратно перемішати салат.
«Всі продукти для заправки покласти в невелику баночку, закрити кришкою і добре протрясти. Салат викласти в блюдо, полити заправкою та зверху посипати зеленню/зеленою цибулею», - розповіла нутриціолог про останні кроки приготування цього низькокалорійного салату.
Останні новини України:
Рецепт салату "Квітка" із пекінської капусти за 5 хвилин: буде обожнювати вся сім'я.
Легкий рулет "Цезар" із пекінською капустою.
Також нагадаємо про рецепт соковитого салату із пекінської капусти за 5 хвилин.